0222 318 229

Wie zijn wij

Bremer Schilders is een familiebedrijf dat al bestaat sinds 1874. Het is dan ook het oudste bedrijf van Texel. Aris Dirkzn. Bremer was naast schilder en glaszetter ook boer en veefokker. In 1928 nam Cor Bremer, de schilderzaak van zijn vader over en verhuisde naar de Kerkstraat in Oosterend. Achter het woon- en winkelpand stond een oude werkplaats die in gebruik werd genomen. Naast behang en verf kon men bij Bremer ook r terecht voor schoonmaakartikelen zoals bezems, boenders, sponzen en zemen en er was een lijstenmakerij. Legendarisch zijn de advertenties van ‘opa’ Cor Bremer in de Texelse Courant, die af en toe een politieke maar altijd een humoristische ondertoon hadden.


Metamorfose

In 1954 kwamen zijn twee zonen in het bedrijf, Biem en Aris Bremer. In de nieuwe werkplaats aan de Verlorenkost konden ook auto’s getectyleerd worden. De winkel in de Kerkstraat kreeg een metamorfose in 1970. In de winkel werden naast schilderspullen ook aardewerk, fotorolletjes en klompen verkocht. In 1996 kwam Cor Bremer jr. in het bedrijf. Het bedrijf verhuisde naar het industrieterrein in Oosterend, waar het een ruime werkplaats in gebruik heeft genomen. De winkel in de Kerkstraat werd gesloten.

Bremer Schilders is al meer dan 135 jaar een begrip op Texel!

Team

Cor Bremer
Cor Bremer

Wie

Kleinzoon van Cor Bremer, die in 1928 het bedrijf van zijn vader overnam. Cor is van jongs af aan geschoold in het schildersvak.

Expert in

Specialist in oude verftechnieken, zoals vergulden en imitatietechnieken. Ook zorgt Cor voor een vrolijke noot tijdens het werk. Fan van: racefietsen en mountainbiken.
Dave Witte
Dave Witte

Wie

Dave is onze jongste 'aanwinst'. Na een aantal jaar in het leger heeft Dave nu zijn plek gevonden bij Bremer Schilders.

Expert in

Hij is leergierig, nauwgezet en een vrolijke collega. Als hij niet aan het werk is, vind je hem vaak op het voetbalveld in Oosterend of in de zaal.
Ed de Vries
Ed de Vries

Wie

Ed werkt al jaren bij Bremer Schilders. Gestart als leerling en opgeklommen tot leermeester binnen ons bedrijf.

Expert in

Naast allround schilder en glaszetter is Ed dé behangexpert. Snel, vakkundig en precies. Ed is voetbalgek; hij doet het nu wat rustiger aan, maar staat vaak langs de lijn!